SONOOR interieur en architectuur
Iris Apfel

Kleur manifest

Hoe kan kleur jouw ontwerp naar een hoger niveau tillen? Het begint allemaal met een idee. Dan rijst de volgende vraag: welke kleur? Doe je dit op basis van kleurentrends of vooral op intuïtie of pas je kleurenpsychologie toe? Jou helpen bij het selecteren van de juiste kleur heeft dus niet alleen met smaak te maken, maar ook met verschillende toepassingen waarvoor het gebruikt gaat worden en voor wie.

Het zoeken naar de juiste kleuren is gebaseerd op nauwkeurige observaties van alles wat ons dagelijks leven en onze beslissingen beïnvloedt. Door middel van een goed concept en een mooi kleurenpalet komt jouw verhaal tot leven.

Maar wat is kleur?

Kleur hoort onlosmakelijk bij het leven. Kleur is een taal, een manier van communiceren met elkaar. Kleur is expressie, emotie, perceptie. Wat nemen je ogen waar en wat doen je hersenen ermee. Kleur gaat een dialoog met ons aan, het kan dingen compleet veranderen. Het is energie, verbindt en heeft geheugen, denk maar aan je kindertijd. Het is stemming, blij of boos, het is ervaring, een geur, een smaak, het is intuïtief, geeft een gevoel. Kleur is een spel van contrasten net zoals het leven. Kleur is een hulpmiddel en één van de belangrijkste ingrediënten voor ons in interieur- en grafisch ontwerp.

En in de wereld van stijl en creativiteit denk ik aan twee visionaire vrouwen, Iris Apfel en Judith van Vliet, die tot in het hart kunnen overtuigen over kleur. Zij vieren de kracht, de levendigheid en de diepgaande betekenis van kleur in ons leven. Aan de hand van onder andere hun visie hebben we hieronder een klein manifest over kleur.

Diversiteit in Kleurenpaletten

Elke tint en nuance vertelt een verhaal. Van felle regenboog tinten tot subtiele aardetinten, ons kleurenpalet is een afspiegeling van de prachtige diversiteit in de natuur en de menselijke ervaring.

Kleur als Uitdrukking

Kleur is een vorm van expressie, een taal zonder woorden. Wij omarmen kleur als een krachtig middel om onze identiteit, emoties, gedrag  en creativiteit uit te drukken. Het is een kunstvorm die onze persoonlijkheid of brand (merk) weerspiegelt en onze unieke verhalen vertelt.

Contrasten en Harmonie

Net zoals Iris Apfel moeiteloos contrasterende patronen en kleuren combineert, zien wij de schoonheid van het samenspel tussen contrasten en harmonie. Het is in het samenvoegen van schijnbaar tegengestelde elementen dat we een visuele symfonie creëren die onze zintuigen prikkelt en onze geest voedt.

Kleur als Empowerment

Wij geloven in de kracht van kleur als een middel tot zelfexpressie en empowerment. Het is niet alleen een uiterlijke keuze, maar ook een innerlijke verklaring van kracht en eigenwaarde.

Duurzaamheid in Kleur

In lijn met de visie van Judith van Vliet om duurzaamheid te omarmen, streven wij naar een verantwoordelijke omgang met kleur. Laten we kiezen voor duurzame verfmethoden, materialen en (grond)stoffen, zodat de prachtige kleuren die ons omringen ook voor toekomstige generaties behouden blijven.

Kvadrat
Materdesign
AndEnd
christienmeindertsma
hullekes.

Kleur in je interieur

Wees niet bang voor kleur in je interieur, dat is het advies wat je vooral willen meegeven. Met een goed uitgekiend kleurenpalet en bijpassende accessoires is het niet te druk of overweldigd wat mensen al snel denken. 
Sonoor kan je hier bij helpen met bijvoorbeeld een moodboard of een kleine brainstorm. Vraag het ons gerust!

Andere artikelen