SONOOR interieur en architectuur

Gebruik onze tips om deze zomer in alle rust te reflecteren op je woonsituatie!

Ontdek jouw woondromen nu de vakantie voor de deur staat en je meer vrije tijd hebt. Er ontstaat ruimte om na te denken over je leven terwijl je buiten bent, ontspant en het leven in een rustiger tempo beleeft. Neem de tijd om achterover te leunen en ontdek hoe je je ideale huis voor je ziet. Hoe dat eruitziet en voelt….

Waarom zou je niet eens nadenken over je leefruimte terwijl je in je tuin zit of op een zonnig terras ontspant? Misschien zijn er aspecten van je huis die je al een tijdje dwarszitten. Of droom je over een specifieke verandering. De zomer is een geweldige tijd om deze gedachten de vrije loop te laten en daarom te reflecteren op wat je echt wilt.

Droom groot

Laat vooral je fantasie de vrije loop, wat is jouw ultieme woondroom? Wat zou je huis perfect maken? Misschien een extra kamer, een grotere badkamer of een nieuwe keuken? Noteer alles, zelfs als het op dit moment onrealistisch lijkt. Want soms kunnen kleine veranderingen een groot verschil maken. Misschien trek je de conclusie dat je op zoek wilt naar een ander huis, op een andere locatie en met meer ruimte. Of minder, omdat de kinderen uitvliegen en je kleiner wilt wonen.

Betrek het gezin of je partner

Wanneer je een gezin en/of partner hebt, is de vakantie een ideaal moment om hier samen bij stil te staan. Vraag wat zij zouden willen veranderen. Kinderen hebben vaak verrassende ideeën over hoe ze hun huis zouden verbeteren en hoe ze hun tijd graag doorbrengen. Het is leuk om samen plannen te maken en dromen te delen. Maak bij thuiskomst een vision board van alle woondromen; een visuele weergave van jullie wensen is het begin van een spannend avontuur!

Bezoek inspirerende plekken

Gebruik je tijd om inspiratie op te doen. Doe eens een gekke bezichtiging, maak borden op Pinterest of blader door woonmagazines. Maak foto’s en noteer wat je aanspreekt. En wanneer je op een fijne vakantiebestemming bent; laat je inspireren! Word jij heel gelukkig als je in de natuur bent? Bedenk dan welk gevoel dat bij je oproept. Wat doe je anders op vakantie, en wat beleef je op een andere plek wat zo prettig voelt?En zou je dat mee kunnen nemen naar huis en vertalen naar je woondroom?

woondroom zomer sonoor

Maak een overzicht van verbeteringen

Creëer een overzicht van dingen die je zou willen veranderen of verbeteren aan je huis. Dit doe je het makkelijkst door op een vel papier alles op te schrijven wat er in je opkomt. Een braindump dus. Het kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals een goede schilderbeurt of een nieuwe inrichting. Maar ook grote projecten zoals een uitbreiding of het laten aanleggen van een tuin. Verdeel je gedachten daarna in categorieën zoals onderhoud, realistische wensen en grote woondromen bijvoorbeeld. Zo krijg je inzicht in wat kan en wat ideaal zou zijn. En grip op welke consequenties aan bepaalde keuzes zitten.

Van woondromen naar budgetplanning

Nu je in kaart hebt gebracht wat je wilt veranderen, is het tijd om na te denken hoe je dat kunt realiseren. De vakantieperiode is vaak ook een moment waarop mensen reflecteren op hun werk en inkomen. Vandaar is het een kleine stap naar het vrijmaken van een budget. Misschien heb je overwaarde, spaargeld of is het tijd om naar je spaargedrag te kijken. Krijg inzicht in wat er financieel binnen je mogelijkheden ligt en maak een globaal budget van je woondromen. Dit helpt je om een realistisch plan te maken.

Na de zomer: tijd voor actie

We moeten er nu nog niet aan denken, maar de zomer houdt straks ook weer op. Let erop je woondromen in gang te zetten voordat je weer in je dagelijkse routine terechtkomt. Het is tijd om je plannen tot leven te brengen! En wij zijn er om je daarbij te helpen.

Bij Sonoor begrijpen we hoe belangrijk je huis voor je is. Het is niet alleen een plek om te wonen, maar een weerspiegeling van wie je bent en hoe jij wilt leven. Waar je tot rust komt en energie opdoet en herinneringen maakt met familie en vrienden. Wij kunnen jouw ideeën en dromen omzetten in realiteit. Of het nu gaat om een nieuw interieur of een compleet andere indeling: wij staan klaar om je te ondersteunen vanaf de eerste ideeën totdat het klaar is.

Waarom kiezen voor Sonoor?

  • Persoonlijke benadering: Wij luisteren en vragen door om ervoor te zorgen dat het eindresultaat precies is waar je écht van droomde.
  • Expertise en ervaring: Wij hebben jarenlange ervaring met particuliere opdrachtgevers en de kennis en vaardigheden om elk project aan te pakken.
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Wij werken alleen met de beste materialen en garanderen samenhang tussen bouwkundige ingrepen en de afwerking van je interieur.
  • Tijdige uitvoering: Wij begrijpen dat je je huis zo snel mogelijk wilt verbeteren, daarom werken wij efficiënt en volgens een goede planning.

Maar we zijn ook eerlijk; het kost tijd om goede partijen te vinden die de plannen voor je kunnen realiseren. Neem je na de zomer contact met ons op, dan is het realistisch om ervan uit te gaan dat de plannen rond de zomer van volgend jaar gereed zijn. En geloof ons; die tijd vliegt voorbij en geeft jou de kans om echt alle puntjes op de i te zetten.

Dus, terwijl je deze zomer geniet van de zon en nadenkt over de mogelijke verbeteringen aan je huis, onthoud dat Sonoor na de zomer klaar staat om je woondromen waar te maken. Maak na de zomer een Stoel-aan-Tafel-afspraak, dan gaan we samen jouw huis transformeren tot de perfecte leefruimte die je altijd al hebt gewild.

Relax, droom groot en laat ons je straks helpen om die woondromen te realiseren!

Andere artikelen