SONOOR interieur en architectuur

Interieurconcept hotel, Zandvoort

Een sterk verouderd interieur was de aanleiding voor een nieuw concept en maatwerk toevoegingen.

Het Palace Hotel is een bijzonder gebouw, vanwege haar hoogte en ligging direct aan het strand. Van buiten tijdloos, maar van binnen sterk verouderd, tijd voor een nieuw interieur dus.

In samenwerking met een interieurarchitect werd een concept voor het interieur bedacht voor de hotel-en loftkamers verspreid over ruim 18 verdiepingen. 

De ligging en hoogte werden gebruikt om het verhaal te vertellen. Dit hotel ligt namelijk met zijn buik bijna op het strand en dat gevoel van buiten wil je graag meenemen als je teruggaat naar je hotel. De hoger gelegen kamers en verdiepingen nemen de luchtkleur (hemelsblauw) aan, de kamers daaronder de kleur van het water (diepblauw), het strand (zandkleurig), de duinen (groentinten) en de boulevard (bruinrood). Deze kleurendetails zijn ook doorgevoerd in de raambekleding.

Opdrachtgever: Palace Hotel Zandvoort en Ab Interieurarchitecten

 

Maatwerk

Op grafisch gebied zijn er oude ansichtkaarten en foto’s ingescand, bewerkt en gebruikt als print op het behang en de karpetten. De signing van de hotelkamer nummers, het tapijt in de gangen, het behang en de vitrage met kleurverloop werden allemaal op maat vormgegeven. Het interieur geeft daarmee duidelijk blijk van haar identiteit als strandhotel.

Wil je meer van dit project weten, neem dan contact op met Angelique. 

Andere projecten