SONOOR interieur en architectuur
interieurarchitectuur en grafisch ontwerp voor een maatwerk gordijn in de bibliotheek van Kampen

Taalpunt Kampen

Het Taalpunt herkenbaar en goed vindbaar maken in de bibliotheek was de voornaamste wens van Bibliotheek Kampen. En flexibiliteit in gebruik een belangrijk uitgangspunt.

Het meubilair werd zorgvuldig gekozen en was makkelijk te verplaatsen. Vooraf waren een aantal opstellingen ontworpen om aan alle mogelijke vormen van gebruik te voldoen, om het vaste maatwerkmeubel heen.

Het vitrage gordijn markeert de ruimte voor het Taalpunt. De transparantie zorgt ervoor dat de connectie met de bibliotheek blijft en toch een gevoel van privacy weet te creëren. De kleur is gebaseerd op de huisstijl van de bibliotheek en het Taalpunt.

Langs de prachtige oude stenen bogen geeft dit een warm en sfeervol effect. De vitrage komt ook tegemoet aan de wens van flexibel gebruik en kan de ruimte open, half open of geheel omsloten maken.

Onze opdrachtgever

” Functionele flexibiliteit voor het gebruik was een belangrijk uigangspunt. Dat Janita en Angelique ook nog privacy creëerden, terwijl de ruimte luchtig bleef was de beste vondst.”

Bibliotheek Kampen

Andere projecten